Verotuksesta, yrittäjyydestä ja liiketoiminnan mahdollisuuksista.

Tämä blogi on pitänyt aloittaa jo kuukausia sitten. Kevät ja kesä hurahtivat kuitenkin vauhdilla ohi muun muassa Viroon muuton vuoksi. Parempi kuitenkin kai myöhään kuin ei milloinkaan!

Nettisivujen muokkauskin on työn alla, ja uskoakseni jo ensi viikolla pääsette tutustumaan paremmin tarpeitanne vastaaviin sivuihin. Jatkossa myös uusittu sisältö yllättänee positiivisesti; löydätte sivuilta ajankohtaista tietoa verotuksesta sekä kotoSuomen perspektiivistä että yrittäjyydestä Virossa ja miksei muissakin valtioissa, jotka ovat tänä päivänä varteenotettavia liiketoiminnan sijoittautumisvaltioita. Blogin kautta minä, yhtiön perustaja ja sen toiminnasta vastaava, kirjoittelen samaisista aihealueista muodollisuudet kuitenkin unohtaen.

Asun itse tällä hetkellä siis kauniissa Tallinnassa, vaikka työt kuljettavatkin Helsinkiin välillä useammin, välillä harvemmin. Tallinnaan minut toi usean asian summa; liiketoimintamahdollisuudet, halu asua ja elää tässä kulttuurissa, myönteinen yrittäjyyden ilmapiiri..vain joitakin mainitakseni. Kun ymmärsin, kuinka moni suomalainen tänä päivänä harjoittaa tai suunnittelee harjoittavansa yritystoimintaa Virossa, mietin, että palveluilleni on varmasti tälläkin puolen lahtea käyttöä. Ilokseni olen saanut huomata, että yhä useampi ennakoi jo etukäteen veroasioiden selvittelyn, mutta valitettavasti vieläkin kohtaa sitä, että näihin asioihin herätään vasta, kun viranomainen alkaa kyselemään. Sinänsä inhimillistä ja ymmärrettävää; veroasioita ei tietoisesti halua nostaa pöydälle, ellei ”ole pakko”. Yrittäjälle lainsäädäntöteitse asetetut velvoitteet ovat erityisesti PK-yrityksille jo itsessään välillä jopa ylivoimaisia -kaikki ylimääräinen halutaan luonnollisesti karsia pois. Silläkin uhalla, että tämä saa myyntipuhemaisia piirteitä totean kuitenkin, että siitä se soppa vasta syntyy, jos asiat jättää selvittämättä ja luottaa liikaa tuuriinsa. Loppupeleissä aika pienellä vaivalla voi varmistua siitä, että menettelee lain silmissä oikein.

Blogitekstien aiheita on kertynyt mielen sopukoihin jo vino pino, joten seuraavaa tekstiä ei tarvinne kovin kauaa odotella. Ensimmäiset aiheet tullevat käsittelemään juuri Viroa, mutta myös muun muassa Suomen osinkoverouudistusta. Otan mielelläni myös palautetta ja aihe-ehdotuksiakin vastaan. Huomenaamulla on mielenkiintoinen tapaaminen Viron Verohallinnossa kansainvälisen verotuksen pääspesialistin (näin se ilmeisesti suomeksi kääntyy) kanssa. Ehkäpä niiltäkin tiimoilta löytyy jutun juurta.

Aurinkoisia päiviä alkusyksyyn toivotellen,

Salla Koivuaho